tiistai 21. huhtikuuta 2015

Matka ennen varsinaista matkaa

Kauan odotettu Lontoon vierailu lähestyy huimaa vauhtia, mutta matka kohti Lontoota on ehditty aloittaa jo hyvissä ajoin, nimittäin rahankeruun merkeissä. Matkakohde on toiminut loistavana motivaattorina ja olemmekin saaneet jo mukavasti kerrytettyä matkakassaa.

Rahankeruun aloitimme myymällä Pilkkoset-tuotteita (klik!), mikä osoittautuikin todella tuotteliaaksi. Jokainen oppilas sai itselleen katalogin ja tilauslistan, johon tutuilta otettiin vastaan tilauksia niin hiihtokerrastoista villasukkiin. Listat lähetettiin kätevästi nettilomakkeen kautta Pilkkosille, jotka toimittivat meille tuotteet tilanneille myytäviksi. Myyntivoittoa saimme itsellemme n. 1450e, mikä oli todella hieno startti matkakassallemme.

https://www.google.fi/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.vanhempainliitto.fi%2Fuutiskirje%2Fvanhempainliitto%2Flue%2FHuhtikuu-2011%2F14d941f5f4f57e%2F4d9969053c4c3&ei=S302VcndLcWhyAOf9oCoDA&bvm=bv.91071109,d.bGQ&psig=AFQjCNFdJxsph7Gunjvi_cRr4-vCcHYm9g&ust=1429720768200741

Toinen rahanlähteemme on ollut Tammer-Tukku, jossa olemme päässeet tekemään erilaisia varastotöitä. Olemme porukalla lajitelleet niin siemeniä, pääsiäistarvikkeita, kuin vappurekvisiittaakin myyntitelineisiin. Työhön kuuluu myyntitelineiden täyttämisen lisäksi niiden valmisteleminen ja kelmutus lähetyskuntoon, jotta ne voivat jatkaa matkaa kohti kauppojen asiakkaita. Olemme tähän mennessä olleet kolme kertaa tukkuhommissa ja tienanneet näinä kertoina yhteensä n. 1350e.


Tämän lisäksi olemme palauttaneet koulussa pullokoreihin kertyneitä pulloja, mistä olemme saaneet kokonaisuudessaan n. 100e. Kaikki nämä yhteenlaskettuna olemme siis tienanneet matkaa varten n. 2900e. Tällä rahalla olemme mm. saaneet 100e pois jokaisen matkakustannuksista ja ostaneet itsellemme vierailun BBC-studioille. Loppurahaa on kaavailtu siirtymisiin ja sisäänpääsyihin käytettäväksi. Saattaa olla, että summa vielä hieman kasvaa, jos päätämme heittää viime hetken tukkukeikan, mikä voisi jo tuoda hieman käyttörahaa jokaiselle.

Työnteko yhdessä ei ole pelkästään tuonut projektille rahaa, mutta myös tutustuttanut reissuun lähtijöitä toisiinsa entistä paremmin ja lisännyt yhteishenkeä. Matkaa varten uurastaminen on saanut meidät odottamaan ja arvostamaan reissua vielä enemmän. 

Ja nyt sen voi jo sanoa. Ensi kuussa lähdetään Lontooseen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti